The International School @ ParkCity Privacy Policy

The International School @ ParkCity Privacy Policy

This privacy policy sets out how The International School @ ParkCity uses and protects any information that you provide when you use this website, in accordance with Malaysia’s Personal Data Protection Act 2010.

The International School @ ParkCity is committed to ensuring that your privacy is protected. Should we ask you to provide certain information by which you can be identified when using this website, then you can be assured that it will only be used in accordance with this privacy statement.

The International School @ ParkCity may change this policy, if necessary, by updating this page. You should check this page periodically to ensure that you are happy with any changes. This policy is effective from 1 April 2017.

What we collect

We may collect the following information:

  • parent and child’s names
  • contact information including email address
  • other information relevant to pupil admission.

What we do with the information we gather

We request this information to process your application and for record keeping. We may use this data for internal analysis to inform advertising or marketing strategies. Any information you provide via this website is entirely voluntary. We will not share any of your personal data entered on this website with any organisation outside of The International School @ ParkCity, unless required to do so by law. The school shall retain a record of all information of all students/staff for a period of 7 years after they leave ISP.

Security

We are committed to ensuring that your information is secure. In order to prevent unauthorised access or disclosure, we have put in place suitable physical, electronic and managerial procedures to safeguard and secure the information we collect online.

How we use cookies

When we provide services, we want to make them easy, useful and reliable. Where services are delivered on the internet, this sometimes involves placing small amounts of information on your device, for example, computer or mobile phone. These include small files known as cookies. They cannot be used to identify you personally.

We use traffic log cookies to identify which pages are being used. This helps us analyse data about webpage traffic and improve our website in order to tailor it to parent needs. We only use this information for statistical analysis purposes and then the data is removed from the system.

Google Analytics sets cookies to help us accurately estimate the number of visitors to the website and volumes of usage. This is to ensure that the service is available when you want it and fast. For further details on the cookies set by Google Analytics, please refer to Google’s privacy policies website.

Links to other websites

Our website may contain links to other websites of interest. However, once you have used these links to leave our site, you should note that we do not have any control over that other website. Therefore, we cannot be responsible for the protection and privacy of any information which you provide whilst visiting such sites and such sites are not governed by this privacy statement. You should exercise caution and look at the privacy statement applicable to the website in question.

Controlling your personal information

You may request details of personal information which we hold about you under the Malaysian Personal Data Protection Act (PDPA) 2010. A small fee will be payable. If you would like a copy of the information held on you please write to The International School @ ParkCity, 1 Jalan Intisari, Desa ParkCity, 52200, Kuala Lumpur. If you believe that any information we are holding on you is incorrect or incomplete, please write to us at the above address, or email us as soon as possible. We will promptly correct any information found to be incorrect.

Polisi Privasi The International School @ ParkCity

Dasar privasi ini menerangkan bagaimana The International School @ ParkCity menggunakan dan melindungi sebarang maklumat yang anda berikan apabila anda menggunakan laman web ini, selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010.

The International School @ ParkCity komited untuk memastikan bahawa privasi anda dilindungi. Sekiranya kami meminta anda untuk memberikan maklumat tertentu di mana anda boleh dikenal pasti apabila menggunakan laman web ini, maka anda boleh yakin bahawa ia hanya akan digunakan selaras dengan kenyataan privasi ini.

The International School @ ParkCity boleh mengubah dasar ini, jika perlu, dengan mengemas kini halaman ini. Anda perlu menyemak halaman ini dari semasa ke semasa untuk memastikan bahawa anda berpuas hati dengan apa-apa perubahan. Dasar ini berkuatkuasa mulai 1 April 2017.

Apa yang kami kumpul

Kami mungkin mengumpul maklumat berikut:

  • nama ibu-bapa dan pelajar
  • maklumat perhubungan termasuk alamat e-mel
  • maklumat lain yang berkaitan dengan kemasukan pelajar.

Apa yang kami lakukan dengan maklumat yang dikumpul

Kami meminta maklumat ini untuk memproses permohonan dan penyimpanan rekod anda. Kami mungkin menggunakan data ini untuk tujuan analisis dalaman untuk pengiklanan atau strategi pemasaran. Sebarang maklumat yang anda berikan melalui laman web ini adalah secara sukarela. Kami tidak akan berkongsi apa-apa data peribadi yang dimasukkan ke laman web ini dengan mana-mana organisasi di luar The International School @ ParkCity, melainkan jika dikehendaki berbuat demikian oleh undang-undang. Sekolah akan menyimpan rekod semua maklumat semua pelajar / kakitangan untuk tempoh 7 tahun selepas mereka meninggalkan ISP.

Keselamatan

Kami komited untuk memastikan bahawa maklumat anda adalah selamat. Dalam usaha untuk mencegah akses tanpa kebenaran atau pendedahan maklumat, kami telah menetapkan prosedur fizikal, elektronik dan pengurusan yang sesuai untuk melindungi dan menjamin maklumat yang kami kumpulkan di atas talian.

Bagaimana kami menggunakan cookies

Apabila kami menyediakan perkhidmatan, kami inginkan ianya mudah, berguna dan boleh dipercayai. Dalam perkhidmatan yang disampaikan di internet, ia kadang-kala melibatkan kemasukan sedikit maklumat pada peranti anda, sebagai contoh, komputer atau telefon bimbit. Ini termasuk fail-fail kecil yang dikenali sebagai cookies. Ia tidak boleh digunakan untuk mengenal pasti anda secara peribadi.

Kami menggunakan cookies log trafik untuk mengenalpasti halaman mana yang sedang digunakan. Ini membantu kami menganalisis data tentang trafik laman web dan menambahbaik laman web kami untuk menyesuaikan pada keperluan ibu-bapa. Kami hanya menggunakan maklumat ini untuk tujuan analisis statistik dan kemudian data itu dikeluarkan dari sistem.

Google Analytics menetapkan cookies untuk membantu kami menganggarkan dengan tepat bilangan pelawat ke laman web dan jumlah penggunaannya. Ini adalah untuk memastikan bahawa perkhidmatan ini boleh didapati apabila anda mahu dengan kadar yang pantas. Untuk maklumat lanjut mengenai cookies yang ditetapkan oleh Google Analytics, sila rujuk laman web dasar privasi Google.

Pautan ke laman web yang lain

Laman web kami mungkin mengandungi pautan ke laman web lain yang mempunyai kepentingan. Walau bagaimanapun, apabila anda telah menggunakan pautan ini untuk meninggalkan laman web kami, anda perlu ambil perhatian bahawa pihak kami tidak mempunyai sebarang kawalan ke atas laman web tersebut. Oleh itu, pihak kami tidak bertanggungjawab melindungi dan memberi privasi terhadap sebarang maklumat yang telah anda berikan ketika melawat laman web tersebut dan laman tersebut tidak terikat dengan pernyataan privasi ini. Anda harus berhati-hati dan melihat kenyataan privasi yang diguna pakai untuk laman web yang berkenaan.

Mengawal maklumat peribadi anda

Anda boleh meminta butir-butir maklumat peribadi yang kami simpan tentang anda di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia (APDP) 2010. Bayaran kecil akan dikenakan. Jika anda ingin salinan maklumat anda yang disimpan sila tulis kepada The International School @ ParkCity, 1 Jalan Intisari, Desa ParkCity, 52200, Kuala Lumpur. Jika anda percaya bahawa mana-mana maklumat anda yang kami simpan adalah tidak benar atau tidak lengkap, sila tulis kepada kami di alamat di atas atau e-mail kami secepat mungkin. Kami akan segera membetulkan apa-apa maklumat yang didapati tidak benar.